• lgt

Musical Kinderhart

kinderhartEen Musical?
Ja! Want we hebben wat te vieren! Stichting Jeugd Actief is een vrijwilligersorganisatie die leuke activiteiten organiseert voor kinderen van de basisschool. Bij elke lustrum van een Timmerdorp, organiseren wij iets extra’s. Bij de 25e editie hebben we een boekje uitgegeven en ter gelegenheid van het 30e Timmerdorp zijn we gestart met de organisatie van een groots opgezette musical voor alle scholen in Leerdam! En die gaan we in april 2019 opvoeren. En toeval of niet, in 2019 bestaat onze organisatie 70 jaar!

Kinderhart

Kinderhart is een musical die in 1999 speciaal voor Jeugd Actief is geschreven ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van toen nog Stichting Jeugdzorg. Het verhaal gaat over een klas die een dagje gaat kijken in een snoepjesfabriek.Er blijkt van alles mis te gaan in die fabriek, ze komen terecht in een spannend avontuur. Komen de kinderen hier veilig vandaan? Na 20 jaar moderniseren wij deze musical en gaan wij die samen met jullie in april 2019 opnieuw uitvoeren!

Ons plan
In april 2019 willen met een groep kinderen afkomstig van alle basisscholen de musical opvoeren voor alle basisschoolkinderen in Leerdam. Wij willen dit dan tijdens schooltijd doen in de sporthal van Laco die wij zullen ombouwen tot theaterzaal. Daarnaast willen wij voor alle ouders en familie een galavoorstelling aanbieden.  


Professionele aanpak
Om jullie echt iets te laten leren, werken wij samen met een aantal professionele Leerdamse partijen. Deze artiesten zullen gedurende de oefenperiode met jullie samen aan de slag gaan en jullie het vak “musical” gaan bijbrengen:

- Monique Sentjens:                                        regie & artistieke leiding
- Anniecke van Delft:                                       zang
- Nikky’s Dance:                                              dans
- MTN:                                                            geluid en techniek
- Rémon Struyke                                             muziek
- Jeugd Actief + Leerdamse organisaties:       productie

Wie kunnen meedoen?
Zit je in groep 6 of 7?  En lijkt het je leuk om (misschien wel voor het eerst) met muziek, dans en theater aan de slag te gaan? Dan is dit je kans! Deelname is gratis maar het vraagt wel veel van je vrije tijd.
Er zijn wekelijks trainingen en je zult ook thuis moeten oefenen. Dus denk er goed over na en praat er thuis over want je zult waarschijnlijk wel keuzes moeten maken! Uiteindelijk weet je vanzelf of je het er echt voor over hebt…

Planning
In de eerste weken van dit schooljaar laten we je op jouw eigen school kennis maken met musical en wat daarbij komt kijken. Als je mee wilt gaan doen, ziet de planning er als volgt uit.

29 september 2018 tussen 10 en 13 uur:     Auditiedag
Locatie:                      De Joost, Joost de Jongestraat 45 in Leerdam
Monique, Anniecke en Nikky gaan op zoek naar jouw talent. Wat kun je heel goed en wat voor stem heb je. We gaan niemand afwijzen, want jullie hebben allemaal wel ergens een talent voor!


Oktober 2018 – april 2019: Oefenen & trainen
Locatie:
De Joost, Joost de Jongestraat 45 in Leerdam Voorlopige planning: maandagmiddag 15.30-17.00 uur en soms ook op een zaterdag. Op de achterzijde van deze folder vind je alle data.


8 april t/m 13 april 2019:
     Optredens
Locatie:                              
Laco Berenschot
Op 12 april 2019 zijn de Koningsspelen gepland, dan zal er geen optreden worden georganiseerd. Precieze data en tijden volgen later.


Opgeven voor de auditie
Je kunt je heel gemakkelijk opgeven voor de auditie op zaterdag
29 september aanstaande. Stuur een e-mail naar één van de contactpersonen van Jeugd Actief:
Paulien van Dijk           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kees Bel                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld daarbij je 1. naam, 2. school, 3. leeftijd en 4. je talent!
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met nadere informatie.