• Slider 01

Veel gestelde vragen

Lees voordat u uw vragen mailt aan Jeugd Actief eerst deze veelgestelde vragen door. Wanneer uw vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met Jeugd Actief op. 

* Wanneer kan ik mijn kind(eren) aanmelden? 
Dit kan digitaal vanaf 11 mei tot en met 17 mei 2018.

* Wanneer mag mijn kind meedoen met Timmerdorp?
Timmerdoro is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen die in 2016 nog zes jaar worden mogen ook meedoen. Kinderen die 13 jaar zijn maar die dit jaar nog in groep 8 zaten, mogen ook meedoen. Is uw kind jonger, dan kan uw kind helaas nog niet deelnemen aan Timmerdorp. 

* In welke groep moet ik mijn kind inschrijven?
De grens tussen 9 en 10 jaar is soms lastig. Het is mogelijk dat uw kind samen met klasgenoten/vriendjes in een groep kan meedoen. Geef aan of uw kind meedoet aan het programma voor de 6 tot en met 9 jarigen of met de 10+. Een mix is helaas niet mogelijk. Om met de 10+ mee te mogen doen, moet het kind natuurlijk minimaal 10 jaar oud. Diegenen die 9 jaar zijn, maar volgend schooljaar naar groep 7 gaan, mogen ook inschrijven voor 10+. 10 jarigen die in groep 6 zitten mogen meedoen met het programma van 6 tot 9 jaar, 11-jarigen moeten met het 10+ programma meedoen.

* Ik heb mijn bevestigingsmail niet ontvangen na de digitale aanmelding. Wat nu? 
Als u het inschrijfformulier niet in uw mailbox heeft ontvangen, is de digitale aanmelding niet goed verlopen. Controleer voor de zekerheid uw spambox. Treft u ook hier geen digitaal inschrijfbewijs aan, probeer uw kind dan opnieuw aan te melden.

* Wanneer en hoeveel moet ik betalen?.
Tijdens de officiële inschrijving op 18 mei 2018 moet u het uitgeprinte (ingevulde) aanmeldformulier inleveren en het bedrag van 22,50 per kind contant betalen. De inschrijving is op het Kerkplein aan de Kerkstraat in Leerdam.

* Kan ik ook zelf geld overmaken naar een rekening? 
Nee, alleen contante betaling is mogelijk. (Wij maken geen gebruik van pinautomaten omdat hiervoor betaald moet worden. Wij besteden dit geld liever aan de activiteiten voor de kinderen) 

* Ik kan niet op 18 mei naar het Kerkplein komen om mijn kind in te schrijven. Wat nu?
Bent u niet in de gelegenheid om op 18 mei naar het Kerkplein te komen? Vraag dan of een familielid, buurvrouw/man of vriend(in) dit wil/kan doen voor u. Geef het uitgeprinte aanmeldformulier en het inschrijfgeld mee.
Er kunnen maximaal 3 kinderen per peroon ingeschreven worden.

U kunt maximaal 3 kinderen per persoon inschrijven.
* Te laat of niet aangemeld, wat nu? 
Als u te laat bent of u heeft uw kind niet aangemeld tijdens de aanmeldperiode, kan u tijdens de officiële inschrijving handmatig het formulier invullen.

* Is er een wachtlijst? 
Als alle beschikbare plaatsen (max. 420) vergeven zijn, kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. Wanneer een kind in de timmerdorpweek ziek uitvalt of om een andere reden niet meedoet, wordt de wachtlijst aangesproken (wij hanteren hierbij de volgorde van opgave). 

* Mijn kind kan toch niet meedoen met Timmerdorp, wat nu?
Als uw kind om wat voor reden dan ook niet mee kan doen met Timmerdorp, moet u dit, indien mogelijk, zo snel mogelijk doorgeven. Wij kunnen dan het kaartje gebruiken voor een kind wat op de wachtlijst staat. U kunt het kaartje niet zelf doorgeven aan een ander kind omdat wij dan geen gegevens van dat kind hebben wat een ongewenste situatie op kan leveren. bnaA

* De gegevens die zijn ingevuld bij de aanmelding kloppen achteraf niet, wat nu? 
Geen probleem. Schrijf op het formulier wat je print en meeneemt naar de inschrijving, de correcte gegevens. Wij zorgen ervoor dat de gegevens worden aangepast. 

* Mijn kind gebruikt medicijnen, wat nu? 
Vul dit in op het aanmeldformulier. Wij nemen dan voor aanvang van het Timmerdorp contact met u op om eea door te nemen mbt de medicatie.

* Jeugd Actief vraagt om de bijzonderheden van mijn kind, waarom is dit van belang?
Jeugd Actief merkt dat er steeds meer kinderen met een groot/klein rugzakje meedoen. Deze kinderen zijn natuurlijk van harte welkom om een leuke Timmerdorpweek te hebben.  Echter is het van belang dat we weten dat uw kind wellicht andere behoeften heeft dan een ander kind. Wij kunnen ons voorstellen dat u dit wellicht moeilijk vind, maar Jeugd Actief zal discreet omgaan met deze informatie over uw kind. Wij willen echter graag uw kind, het groepje en de leiding van uw kind een super leuke week bezorgen. Om goed in te kunnen spelen op de behoeften en in de omgang met uw kind is het van belang dat u dit bij de online aanmelding aangeeft. U mag natuurlijk ook een aparte mail sturen, dat mag dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Mijn kind heeft een (voedsel)allergie moet ik dit doorgeven?
Tijdens Timmerdorp krijgt u kind van ons een lunch aangeboden, daarom is het voor ons van belang om op de hoogte te zijn van (voedsel)allergiën, etc. Wij kunnen dan eventueel een alternatief aanbieden. In specifieke gevallen wordt er van tevoren contact met u opgenomen.
Wanneer uw kind vegatarisch is of geen varkensvlees mag eten, horen wij dit natuurlijk ook graag. U kunt alles op het aanmeldformulier aangeven.

* Heb ik zeggenschap over de groepsindeling van mijn kind? 
U ontvangt bij het ophalen van de pasjes een programmaboekje waarin de groepen vermeld staan. Bij de start van Timmerdorp staat er per groep 1 begeleider met een intekenlijst bij de "straten". In het programmaboekje staat duidelijk aangegeven waar de 10+ en de 6/9 groepen zich bevinden en waar u u kind dus kunt aanmelden. De groepen worden dus niet op voorhand door ons ingedeeld.

* Ben ik welkom tijdens de activiteiten van mijn kind tijdens Timmerdorp? 
Wij stellen het niet op prijs als u tijdens het programma een bezoek komt brengen aan uw kind. Uit onze ervaring is gebleken dat door deze bezoekjes het programma verstoord wordt en heimwee bij uw kind of andere kinderen kan ontstaan. Bent u iets vergeten mee te geven of komt u nog wat na brengen geef dit dan af bij de Jeugd Actief vrijwilliger bij het hek (te herkennen aan het rode shirt).

* Mijn kind is een dag ziek of kan om een andere reden een dag niet komen, wat verwacht Jeugd Actief van mij als ouder?
Jeugd cktief verwacht van de ouders dat wanneer uw kind een dag/ enkele dagen niet kan komen, om welke reden dan ook, dat er contact wordt opgenomen met  de Jeugd Actief tafel op het terrein. De telefoonnummers hiervoor vind u in het programmaboekje dat u ontvangt bij het ophalen van de pasjes.

* Aanmelden als vrijwilliger? 
Wilt u ook graag dat Timmerdorp een succes wordt? Zonder vrijwilligers kunnen wij geen Timmerdorp organiseren. Uw hulp is dan ook hard nodig. En het is ook nog eens superleuk, om deze week samen met je kind te beleven. Kortom een win-win situatie. Aanmelden kan via onze website. Klik op deze link.